logo

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Birgitte Mølgård Hansen

Cand. Mag, Psykoterapeut MPF.

Jeg er Cand. Mag. med 17 års efteruddannelse fra anerkendte psykoterapeutiske skoler fra Danmark og USA: Herunder 2 års basisuddannelse Psykoterapeutisk Institut, København. Masteruddannet fra Vedfelt Instituttet. Det indbefatter 8 års uddannelse i Integreret psykoterapi og kybernetisk psykologi. Vedfelt uddannelsen integrerer de moderne psykologiske hovedskoler og flere paradigmer indenfor psykoterapi (herunder systemisk teori) som alle har dokumenteret effekt. Vedfelt uddannelsen, der er en af de mest omfattende psykoterapeut-uddannelser i Danmark, er certificeret af psykoterapeutforeningen efter gældende tværministrielle kriterier. Jeg har en 4 årig specialuddannelse i sandplay fra USA og har desuden diplom fra Gestalt Therapy Institute of Los Angeles (GTILA). To års sidefag på psykologistudiet, Københavns Universitet, psykodrama og storytelling træning fra Betty Nansen teatret. Jeg er desuden uddannet i International Economic and Human Ressource Management i Carl Bro Gruppen (diplom).

Jeg er medlem af Psykoterapeut Foreningen - foreningen af uddannede psykoterapeuter i Danmark. Psykoterapeut Foreningen er en del af the European Association for Psychotheraphy. Jeg er desuden medlem af Sandplay Therapists of America, som er den amerikanske forening for sandplay.

Jeg samarbejder med foreningen Familier med kræftramte børn (fmkb.dk) og med FAVN, som er et landsdækkende tilbud om psykosocial støtte til familier med kræftsyge børn under Børnecancerfonden.

Jeg har mere end 20 års erfaring med psykoterapi, personlig udvikling, rådgivning og kommunikation. Jeg har arbejdet med disse temaer i forbindelse med teater, film, TV, ledelses- og medarbejderudvikling, samt karriererådgivning. Jeg har erfaring som specialistrådgiver og sparringspartner i kreative projekter indenfor teater, kunst og kultur.

I min psykoterapeutiske klinik behandler jeg stress, selvværd, mobning, psykisk arbejdsmiljø, børns trivsel, sorg, traumer, krise, parforhold og problemer i arbejdslivet. Jeg har mange års erfaring med rådgivning af børn, unge og familier, og er specialist i behandling og rådgivning i forbindelse med psykologiske problemstillinger, der er opstået tidligt i livet og som kan give symptomer både i barndommen, ungdommen og voksenlivet.

Earth Speakr

Jeg var involveret i udviklingen af kunstværket Earth Speakr, som expert advisor og kreativ sparringspartner til Olafur Eliasson

Earth Speakr (earthspeakr.art) blev udviklet for at give børn en stemme, med et ønske om at lade dem blive set, hørt og mødt på deres klimaønsker og behov og for at igangsætte en bølge af demokrati og respekt for børn og unge. Earth Speakr blev via en app tilgængelig for børn på hele kloden og mere end 10.000 børns stemmer og meninger om klimaændringer og jordens fremtid er tilgængelig på Earth Speakr hjemmesiden. Projektet var desuden en del af FNS dag om.

Foredrag

Jeg har afholdt foredraget "How to Overcome the Threat of Inner Terror - Healing Trauma" ved den internationale konference "1st International Conference of Jungian Child and Adolescent Analysis", Moskva, 2019.

Sjælemord

Jeg har skrevet kapitlet "Sjælemord - når mennesker udstødes af fællesskabet", som er udgivet i fagbogen "Det ubevidstes potentiale" (2015).

Jeg har desuden været tilknyttet Rafaelcentret som specialist og behandler. Rafaelcentret var Danmarks første tværfaglige videns og behandlingscenter for familier med for tidligt fødte børn. Herudover har jeg været ambassadør for Center for Balance mellem Familie og Arbejdsliv.

 

Faglig begrundelse for arbejdet i denne klinik.

 

© Birgitte M. Hansen. Alle rettigheder forbeholdes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.